Havanna - 2004.12.14

[Ever since I was 8 or 9 I've been standing on the shoreline]

Saturday, March 11, 2006

1083. Tre citat

Idag, inte gjort så mycket.

Vaskat fram några citat.

"Thundering the world with the might of my voice
I go by -- handsome,
twenty-two-year-old." - Majakovskij.

Påminner mig om när Mourinho pratar engelska. Hur coolt det är. Hur självsäkert sant det är. Inte för sanningen i sig, men för - just - självsäkerheten.

***

"I have stretched some ropes from steeple to steeple; garlands from window to window; golden chains from star to star, and I dance." - A. Rimbuad

Det surrealistiska. Och slutet; and I dance. Det självklara. Hand i hand, som dom där guldkedjorna från stjärna till stjärna.

***

"Jag fick min första lönecheck och flyttade ut från Jans lya och in i en egen lägenhet. När jag kom hem en kväll hade hon flyttat in hos mig. Visst fan, sa jag till henne. Mitt land är ditt land. Kort därefter hade vi vårat värsta gräl. Hon gav sig av och jag söp mig full i tre dygn. När jag nyktrade till visste jag att mitt jobb var väck. Jag gick aldrig dit igen. Jag bestämde mig för att städa upp i lägenheten. Jag dammsög golven, skrubbade fönsterkarmarna, skurade badkaret och handfatet, bonade köksgolvet, dödade alla spindlarna och kackerlackorna, tömde och tvättade askfaten, diskade, skrubbade köksvasken, hängde upp rena handdukar och installerade en ny toalettpappersrulle. Jag håller på att bli bög, tänkte jag." - C. Bukowski

Ah, det är Bukowski. Hela citatet är Bukowski och rätten att skita i allting, i att dricka vin och inte göra det där som man borde göra. Det är Bukowski, som Bukowski och friheten.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Bloggtoppen.se BlogRankers.com