Havanna - 2004.12.14

[Ever since I was 8 or 9 I've been standing on the shoreline]

Monday, May 01, 2006

1195. Story från en studentkorridor & Valborgsfylla

Vad hade ni gjort?

Det är fest, klockan är sent och alla är fulla och glada och dansar.

Tjejen som spelar skivor börjar med att stänga av låtarna mitt i, och jag stönar uppgivet för mig själv. Hon ställer sig upp i soffan och vevar med armarna, stänger av låtarna mitt i och byter skivor, trots att folk dansar.

Plötsligt tar hon upp alla skivor som ligger längs stereon och börja kasta ut dom som frisbees mot väggen. Jag vänder mig om och ser när hon kastar i väg dom, går på toaletten. Kommer tillbaka, och frågar undrande varför hon kastar i väg skivorna. Hon säger; Pedro, det är mina skivor jag kastar i väg. Jag säger okay, och säger sorry att jag verkade misstänksam. Dansen fortsätter, och jag går ut till köket för att hämta en öl.

Då trampar jag på en skiva som ligger på golvet, och som hon har kastat iväg, jag tar upp skivan från golvet, vänder på den, och ser att det är min Dexy's Midnight Runners skiva, "Don't stand me down". Jag tar ölen, går tillbaka och säger att hon visst har kastat ut mina skivor.

Jag frågar varför, och håller min skiva i handen. Hon skakar bara på huvudet, och säger; det var inte jag. Jag harklar mig och säger, men den här skivan låg ju på golvet bland andra skivor som du kastat ut. Hon skakar på huvudet, igen, och säger att hon inte kommer ihåg.

Då tystnar musiken, hon vrider av volymen, och alla i rummet stannar upp; jag frågar vad hon menar med att hon inte kommer ihåg, och säger att jag såg att hon kastade ut den skivan. Hennes kompis flåsar och ber mig vara tyst, en annan kompis säger att ingen har sett det, och då vänder jag mig till en kille som står bredvid henne och frågar killen; såg du? och han svarar att han visst såg.

Då så.

Dom ber mig hålla tyst, och jag säger att jag vill ha en ursäkt. Hon säger att en skiva är bara en skiva, och man kan ladda ner sånt gratis. Jag säger att jag köpte skivan för 170 spänn en gång, och att det är som är grejen. Hon frågar varför jag köper skivor, och någon annan i rummet säger att det är dumt att köpa skivor när man kan ladda ner. Hon frågar varför jag la skivan där om jag var så rädd för den, jag svarar att jag gjorde det för att alla ska kunna ta del av den, som varför står stereon där och bara för att stereon står där så menar det inte att man ska slå sönder den.

Plötsligt säger hon; Men Pedro, helt ärligt; vad är den jävla grejen? Jag säger att jag vill ha en ursäkt för att hon kastade ut skivorna. En kille går runt i rummet och samlar ihop skivorna, jag hittar ytterligare en Velvet Underground-skiva som är min, och en Robert Johnson-skiva också. Hon säger; vadå, vill du bestämma musiken, eller vad är den jävla grejen. Jag svarar, igen; att grejen är att hon kastade ut mina skivor som frisbees. Och sen förnekade det.

Hon svarar med att jag brukar ha för många efterfester och jag säger jag vet, och jag har bett om ursäkt för det och jag ska inte göra så igen, och hon fnäser att hon i alla fall inte är lika dum i huvudet som jag och mina polare. Jag frågar vad hon menar med det, och hon svarar med att dom kommer in utan att säga hallå.

Jag säger, okay; vi är dumma i huvudet, men säg förlåt. Det är allt jag vill höra. Och hon säger; förlåt så jävla mycket, jag är så jävla dum i huvudet, men vad är den jävla grejen.

Jag säger att den jävla grejen är att hon kastade iväg min skiva, respektlöst, och hon säger; men min kompis förlovar sig faktiskt idag, varför kan vi inte vara glada över det. Jag svarar att det inte har med saken att göra.

Alla hennes kompisar flåsar som fan. Och hon flåsar också. Alla tycker att jag är dum i huvudet och jag vet om det.

Frågan är; hur hade ni gjort i en liknande situation?

3 Comments:

At 4:28 PM, Anonymous Anonymous said...

Precis samma sak såklart. Jag tycker det verkar som du tog det ganska lugnt ändå. Om man håller på och kastar runt någon annans skivor är man ju riktigt jävla blåst.

 
At 4:30 PM, Blogger Alfredo Augusto said...

paul: ja verkligen.. tack som fan! nu ska jag ta en kaffe och läsa igenom hela din NY-dikt!

den var jävligt lång, så det är bra!

 
At 12:00 AM, Anonymous Anonymous said...

Jag skulle börjat gråta

 

Post a Comment

<< Home

Bloggtoppen.se BlogRankers.com