Havanna - 2004.12.14

[Ever since I was 8 or 9 I've been standing on the shoreline]

Wednesday, September 21, 2005

668. Holland

Här, där kommentatorerna talar om sina egna liv och segrarna håller tal om att vara någonting ingen annan har varit och på TV:n står en kille utan kläder och berättar hur han spelade bort sitt liv, och hur i helvete går det till säger en reporter på TV 4 och ler lite gulligt, så jävla fult, och dom leder in en cenil man till kasinot och ber honom dra i armen och han drar, utan att veta varför, därför, säger kommentatorerna och drar ett sträck över historien när den enbenta dvärgen byts in i den 53:e matchminuten och domaren ger han gult kort så fort bollen nuddar kryckorna och när spelarna fattat det så slår dom bollen på kryckorna en gång till och dvärgen linkar ut och kommentatorn snackar om det med hånfullt leende och en vacker ton som om alla är lika mycket värda, men inte på en fotbollsplan, och vad gör han här, det var väl lika bra att han åkte hem igen och om 53 år kan jag berätta den här historien för mina barnbarn.

***

Doisneau. Conor Oberst. Tom Waits. Bob Dylan. André Kertesz. Pete Doherty.

***

Varifrån kommer obehaget, olyckan, oförmågan att känna någon vällust till; när jag läste att Håkan Hellström ska bli far. Jag vet inte. Jag bara sitter här och vill inte bli lämnad ensam kvar. Från samma stället som lyckan kom, när jag hörde att Pete Doherty hade blivit dumpad av Kate Moss.

***

Kom på mig själv med att säga:
"Alla holländare är dumma i huvudet. I alla fall alla holländska fotbollsspelare."

Och det var desutom efter att ha sett det holländska U 17-landslaget. För pojkar. Men spåren av holländska fotbollsspelare som alla antingen kan tänkas vara rasister, eller slagsmålskämpar, är lång:

Davids: dryg.
Bergkamp: rassist.
F. De Boer: rassist.
R. De Boer: rassist.
Van der Sar: rasist.
Kluivert: psykopat.
Overmars: känslokall.
Staam: macho-tönt.
Seedorf: dryg.
Van Persie: bråkstake.
Van Hooijdonk: diva-tönt.
Van Nistelrooy: omänsklig. Mitt hat för Van Nistelrooy går inte att beskriva i ord. Han är den största jävla idioten som någonsin funnits. Tvåa: Hitler. Och ändå har han inte gjort någonting, Hitler dödade ju ändå 6 miljoner judar. Han är bara så ful. Så osympatisk. Så djävulsk. Jag vet inte.

Och undantagen som bekräftar regeln: (Alla verkar dock vara sjukligt ointressanta som personer, ändå.)
Hasselbaink - Zenden - Robben - Makaay

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Bloggtoppen.se BlogRankers.com