Havanna - 2004.12.14

[Ever since I was 8 or 9 I've been standing on the shoreline]

Sunday, June 25, 2006

1265.VM: Topplista efter tredje omgången..

1. Brasilien (2)

Brasilien, Brasilien.. jag säger så här: bänka Adriano, fortsätt med Robinho, fortsätt med Ronaldo, bänka Kaka och låt Ronaldinho få all plats han behöver på mittfältet, för att börja briljera. Ronaldo och Adriano är en fetknopp för mycket. Kaka och Ronaldinho är en bollkär gubbe för mycket. Hur som helst, 4-1-matchen mot Japan var ännu steg i rätt riktning mot det där, riktiga Brasilien. Tre olika målskyttar och en Robinho som lekte med försvararna. En Ronaldo som satte två bollar, med den blandningen av styrka och precision som knappast vann honom två Guldbollen-utmärkelser som tonåring, men som gjort honom, bredvid Gerd Müller, till VM-historiens främste målskytt.

2. Argentina (1)

0-0 mot Holland sade inte så mycket. Pekerman bänkade spelare och Holland bänkade spelare i en match som inte betydde särskilt mycket. Nu blir det Tyskland i kvartsfinal och på alla sätt, en slags moralisk final. Den som vinner den matchen, har all potential att vinna VM.

3. Tyskland (4)

3-0 mot ett Ecuador som bänkade sina fem bästa spelare säger inte heller någonting. Om inte, det vore för alla målen. Alla jävla målen och med vilken ren jävla råstyrka dom drar fram, 5 man i varje anfall, rusande rakt mot mål, och tryckande in bollen, liksom framburna av publikens vrål. Och Klinsman som vrålar som ett barn efter varje mål, säger i princip allt om detta nya Tyskland. Den nya generationens Tyskland. Ett Tyskland som kan visa känslor och spela offensiv fotboll. Kombinerat med förfäders styrka och en vinnartradition som kommer göra dom livsfarliga för varje lag dom stöter på. Vänsterkanten håller världsklass.

4. Italien (10)

Föll tillbaka på typiskt Italien-spel när det väl började gälla någonting. Stabilt, trots allt. Stabilt, stabilt. De Rossi avstängd i fyra matcher. Ut med Totti, och in med Luca Toni och Gillardinho där fram. 3-5-2 med Materazzi, Nesta och Cannavaro som mittbackslås. Gattuso som defensiv mittfältare och Del Piero som offensiv. Eller Totti. Jag vet att det aldrig kommer hända. Det kommer aldrig hända, men tänk om.

5. Holland (3)

Ett Holland utan Robben är inte mycket att hänga i granen precis. Tror ändå stenhårt på detta Holland. Med den blandningen av nytt och gammalt; upp till bevis mot Portugal!

6. Frankrike (ny)

Varför inte Trezeguet startat tidigare matcher är ett mysterium lika stort som svarta hål. Henry behöver sin lekkamrat och ut med Zidane och packet. In med ungt och färskt blod. Fräscht blod. Några som vill någonting, framåt. Behåll oldiesarna där bak istället, låt Vieira styra det defensiva på mittfältet och sätt in Ribery i en sån där Robben-position.

7. Spanien (8)

Ja, nio poäng efter tre matcher. Men nu Frankrike i åttondel. Kommer bli en stenhård match. Och vinner Spanien väl den, så med pånyttfött självförtroende (som om dom inte redan har det, men ändå) kan Spanien bli att räkna med. Men först Frankrike. Ett nytt Frankrike. Ett hungrigt Frankrike. Och ett rutinerat Frankrike, på samma gång.

8. Portugal (7)

Intressant lag. Intressant tränare. Men match mot ett formstarkt Holland. Få bort Robben är nyckeln till framgång. Låt Figo fixa en straff, eller nåt.

9. Ghana (9)

Kul med avancemang från gruppspelet, men väl framme i åttondelsfinal väntar en närmast omöjlig uppgift: utan sin bästa spelare Essien och mot Brasilien. På förhand ett av VM:s hittills mest sevärda matcher, men vem säger emot mig om jag säger så här; om, om, om, det står oavgjort i 70:e minuten, till exempel 2-2, så kommer en Ghanan i tio fall av tio göra någonting, en tabbe, en bakåtpass till fel person, och Brasilien kommer avgöra med det.

10. Schweiz (ny)

Den svagaste åttondelsfinalen sen Saudarabien mötte Sverige 1994, kanske. Men Schweiz har visat klass. Spelar organiserat, välbehärskat och precis efter sin resurser. Borde vinna mot Ukraina och ta sig till kvarten, men väl där blir det good bye.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Bloggtoppen.se BlogRankers.com