Havanna - 2004.12.14

[Ever since I was 8 or 9 I've been standing on the shoreline]

Monday, January 17, 2005

Bara vinnare och förlorare

Utanför gränder och över taken, där kan man leva fritt. Utanför frisörsalonger för halva priset och gatan är täckt av ÖB's rabattbroschyrer, kullerstenen syns knappt mer. Och skyltfönster med dockor, nakna som knullar, eller blodiga i bandage. Ung vänsters lokal i Göteborg och svavel och aska, ideologier som brann, och unga människor i rastaflätor som brinner nu. Ung vänsters lokal i Göteborg och en rökridå, MUF har alltid fel och de kämpar mot folket som bekämpar dem. Ung vänster har alltid rätt och kämpar med hjältarna som gav dem liv. Och existens. Ideologier som trippar på drömmar och harmonier, en armé av arga kids trippar ut. Med svåra ord, och svåra ord, så att man inte förstår. Svåra ord för det är farligt att bli förstådd.

Svåra fucking ord, så att man inte ska förstå hela innehållet. Och ord som betyder samma sak på olika språk, men tolkas olika, i olika dialekter. Av olika kön. Har han läst allting innantill?

Bananflugor som svärmar över mögliga papperskorgar, och mögliga papperskorgar; alltid överfulla. Och stinker skit, med folket som går dit och rotar ändå. Får några mynt och ställer sig i korvkökskön. Bananflugor som svärmar och regnet som öser ner, vem är mördare och vem blir mördad i skogdungen utanför. Vems dotter blir våldtagen, och vems pappa springer därifrån. Bara vinnare, barn, och förlorare, och, "don't get caught on the wrong side of that line". Bara vinnare och förlorare, barn.

Bara vinnare och förlorare.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Bloggtoppen.se BlogRankers.com