Havanna - 2004.12.14

[Ever since I was 8 or 9 I've been standing on the shoreline]

Tuesday, July 04, 2006

1286. On the road, again!

I'm on the road again, måste bara köpa några nya skor!
Nya skor? Ha! Jag har skoskav år efter år för att visa hur jag mår.
Hur jag går.
Hur jag går!
Jag ska ut på vägen igen! With no direction home!

1. Buenos Aires - 5 veckor i vinter

Jag vet inte varför, det bara kom som en jävla knall; en dröm där alla dör i sista scenen men rekvisitan sitter kvar som klotter på betongen; du ska åka till Buenos Aires i år! Jag bara, aha. Stan som Evert Taube sjunger om i Fritiof och Carmencita, jo vars; River de la plata. Staden där sena partynätter blandas med 11-kaffe på stan och fontänerna i parkerna viskar dina namn som vindarna i Göteborg någonsin viskat ditt namn förut. Gatusten, vackra flickor och tango! Jag vill åka dit, och om jag så bara fick flyga en gång till, en enkelbiljett någonstans hade jag rest till Buenos Aires och levt mitt liv där.

2. Europa runt - 6 till 8 veckor sommaren 2007

Starta resan i Roskilde, festival och dans, sen Krakow. Stanna en vecka där och känna på hur det är; vidare till Prag, hänga på Kafkas gator dricka öl på bryggerier och sen vidare till Budapest, Ungerns pärla, Östeuropa med allt vad det innebär, ta mig dit; sen till Barcelona och släppa loss tigern i mig, party och party och party och strandhäng på kvällarna, solnedgång och flasköl; vidare ner till Sevilla, en tripp till Granada och gå på restaurang med Miguel, dricka rött vin och mera öl; flyga till Dublin och hälsa på Connor, gå ut och göra gatorna, skratta åt gamla minnen och ta flyget vidare till Amsterdam; göra gatorna i Amsterdam och ta en buss till Berlin, göra gatorna i Berlin och hänga på alla såna där klubbar som man måste ha hängt på för att känna sig cool. Hem, hem till Göteborg.

3. New York - San Fransisco - 12 veckor sommaren 2008

Säga hey till Jamie i Brooklyn, New York; hej Jamie! Nu går vi ut till Greenwich och hänger bland bohemerna och snackar om beatnik och citerar Ginsberg och Kurt Vonneugt och allt sånt där, sitter och hasar på kaféer med cigaretter i mungiporna, beställer in en kaffe till, sen på kvällen; öl! Sen tar vi din bil och sover i den hela vägen över till San Fransisco, stannar i Denver, och gör en sån där On the road-trip; ya know! Sätter oss på kajen i San Fransisco och räknar sjölejon. En kaffe till, och säger; så här ska livet vara och jag vill aldrig någonsin åka härifrån, do you? NO! Friends 4-ever? You and me.

4. Tokyo - 5 veckor vintern 2008

Neonskyltar, karaokebarer och dans! Tokyo är en sån där metropol där varje steg man tar, på varje gata i stan; blir som ännu en scen i en sån där cool film som Cassavetes gjorde i Manhattan på 60-talet men som minst lika gärna borde ha gjorts i Tokyo.

5. Jerusalem - 5 veckor sommaren 2009

För att se what it is all about. Festa som bara israeler kan och käka falafel på väg hem från popklubbar, sent om natten, när redan gått upp.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Bloggtoppen.se BlogRankers.com