Havanna - 2004.12.14

[Ever since I was 8 or 9 I've been standing on the shoreline]

Wednesday, January 25, 2006

956. Fördomar, Moz & The Smiths' I know it's over

Rolig tråd på dagensskiva.com:

"[Fördomar] Hur är man om man lyssnar på…

1. The Smiths
2. Tough Alliance
3. Okkervil River
4. AC/DC
5. Sven-Ingvars
6. Per Gessle / Gyllene Tider"

1. The Smiths - 20-årigt popsnöre, som pluggar samhäll på gymnasiet och tycker det är ball att ha social fobi.

2. Tough Alliance - 19-årigt popsnöre som dricker billig öl på systemet, Lucky star, för att det är coolt, hänger på festivaler, och sparkar sönder tågfönster på nätterna, för att det är ball, sen skriver han om det på skunk.

3. Okkervil River - 30-åring, rätt så grå, läser Herman Hesse, fortfarande och Peter Englund, typ. Läser litterära historieböcker och lyssnar på Ulf Lundell.

4. AC/DC - 15 år, Sagan om ringen-fan, lanar, dricker COKE och har finnar och lajvar och pratar med spräcklig röst och tycker att killen i gänget, en fet kille med långt, svart, fett, hår, är coolast i världen och sån vill han också bli och egentligen är han blyg och morsan fattar ingenting och tror att han är satanist och han tycker inte att morsan fattar någonting och skriker att AC/DC är bäst, vid matbordet, helt oprovocerat.

5. Sven-Ingvars - Lennart i Torsk på Tallinn.

6. Per Gessle / Gyllene Tider - Yes, en nöjesjournalist som Stålis sa, som tycker att Gyllene Tider är världens bästa band, och jämför Per Gessle med Bono, i tidningen han skriver för, och säger att dom håller mikrofonen ungefär likadant och att texterna är rätt så lika och analyserar takten i Sommartider och avslutar hela krönikan med ännu en gång påpeka att Gyllene Tider är världens bästa band."

Och varför THE SMITHS väcker så laddade reaktioner?

Därför, därför, därför, att det finns nog ingen annan så nonchalant ikon i pophistorien, som bara klivit upp på scenen, inte som att han ägde den, men som att ingen annan var där, som har fört JAG MOT VÄRLDEN till en gräns där inte ens hans närmaste fans får plats, som en Sokrates på Athens gator, som ett jättestort, bortskämt, barn.

Men tack för The Smiths, och tack för I know it's over, som är en av världens bästa låtar.

1 Comments:

At 9:39 PM, Anonymous Anonymous said...

Ja, men jag är 25, men tydligen 20. Man kan ALDRIG bli för gammal för the smiths

 

Post a Comment

<< Home

Bloggtoppen.se BlogRankers.com