Havanna - 2004.12.14

[Ever since I was 8 or 9 I've been standing on the shoreline]

Tuesday, October 03, 2006

1411. Amish-folket

19:15

Galaxie 500 - Snowstorm

give me snö!

19:19

"- Passagerarna befinner sig inte under något hot. De kommer att ge upp, de förklarade sig redo att ge upp i samma ögonblick som de kapade planet, sa Karlitekin enligt AP."

Om några som kapade ett flygplan obeväpnade och samtidigt som dom kapade planet sa att dom var obeväpnade och ville ge upp. Kan bli en cool film 2008. Eller en dokusåpa 2007. Eller en Janne Josefsson-dokumentär. Don't know, men rätt så gulligt att kapa ett plan och säga att man ger upp, det första man gör. Eller: 'Nu har han fått sina fem jävla minuter i rampljuset', som Lasse Kronér sa om mannen på krogen som hittade på att Lasse Kronér hade slagit ner honom.

Han hade ju kunnat välja någon bättre person än Lasse, så hade det blivit mer trovärdigt. Typ, Bert Karlsson.

19:23

Angående dödsskjutningen på Amish-skolan. Så, det verkar ju skitmysigt att leva så. Utan el och internet och mobiler och sånt shit. Men grejen är att; det hade varit mysigt om det hade varit på riktigt, på 1800-talet eller 1600-talet när man inte hade något val. Samma sak som att det hade varit kul att springa runt med laser-svärd om det var en värld där sånt verkligen fanns och var bra, men nu är det bara folk som söker sig dit i brist på annat, i tidsfördriv, drivna av rastlöshet; på flykt undan verkligheten.

Jag menar, att leva som en Amish-kid och försöka söka sig därifrån, wow; vad grymt. "Farsan jag tar hästen in till New York och kollar på byggnaderna där". Jag menar, jag menar, jag menar; Amish-kulturen bygger ju på att man inte söker fakta, inte söker någonting, inte söker uppfylla drömmar som är större än att dom får plats i ladugårdar byggde efter 1800-talets alla ritningar. Dom stänger ute sig, för att hitta tillbaka till en tid, ett 1800-tal där varje dröm fick folk att söka sig till städer, åka upp i ballonger, titta på bilar och betukta sig med allt som var nytt.

Det är det; jag vill också åka tillbaka till en tid då världen var lika liten som en bondgård, och allt bortanför uppfylld av fantasin och varje gång man hängde med farsan till lantmäteriet för att köpa mjölk, var förenad med en dröm om att kanske få se en bil där, ett tåg, ett diesellok, en ångmotor. Någonting. Det var det som drev Amish-folket i deras sysslor, när det begav sig.

Nu är det precis tvärtom.

19:30

Gazetto skriver att Zlatan ser ut som en anfallare utan hunger. Och yes, det är väl så det är. Ett lejon utan mod i blicken är inget lejon. En Zlatan utan hunger är ingen Zlatan. Tillbaka med Zlatan som klackade in bollen mot Italien en snustorr sommardag i Hultsfred 2004. Han som skrek ut sin glädje och viftade undan Allbäcks gratulationer med, just det; ett lejons skönhet.

19:36

Om Sverige vinner VM 2010 och Zlatan gör hattrick i finalen; blir Lill-Zlatans Zlatan-låt nationalsång då?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Bloggtoppen.se BlogRankers.com