Havanna - 2004.12.14

[Ever since I was 8 or 9 I've been standing on the shoreline]

Saturday, February 19, 2005

RAMLAR, och små vinkande barn...

Med glimten i ögat och små vinkande barn. Dricker bläcket ur pennan och vinet ur flaskan, som sig bör. Blanda allt i en självlysande karusell. Doften av kamomill, doften av spunnet socker. Och de små barnen står där och vinkar än.

Jag har slått mig fri, men slått ner mig själv och rullat runt i gruset och leran som små vinkande barn. Små vinkande barn håller mig fast där jag är. Och jag slåss mot dom för att komma slåss och jag slåss för att bli fri. Och dricker bläcket ur pennan och dricker vinet ur flaskan för att skapa någonting, att slåss emot. För att kunna slåss i självförsvar.

Ett bad i badkar med oljor och salt. En bitsocker under läppen och varmt te i en kopp med hjärtan på. Ett moment 22 i en spårvagnskorsning, en snöängel i en rondell och runt omkring, trafik som aldrig slutar gå. Trafik av små vinkande barn på rad, hand i hand. Två och två på led. Små vinkande barn i en rondell.

För snart är våren här, och de små vinkande barnen klär sig randigt och rött och bandspelare som spelar vår melodi. Folköl på flak och flaxande armar överallt.

1. Monkees - Daydream beliver
2. The Beatles - The ballad of John and Yoko
3. Radio Dept. - 1995
4. Love - The red telephone
5. The Kinks - Waterloo Sunset

Jag ska dansa mig full, och jag ska dansa omkull.

6. HÅKAN HELLSTRÖM - RAMLAR

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Bloggtoppen.se BlogRankers.com