Havanna - 2004.12.14

[Ever since I was 8 or 9 I've been standing on the shoreline]

Tuesday, February 13, 2007

1515. Ett år

8 februari

Drömde i natt om en båt som gick över en kanal, och på andra sidan stod mamma och väntande på att hämta mig. Båten gick bara tre gånger om dagen. Den första missade jag. Och när den andra lade till i hamnen så kom jag på att jag hade tappat min tröja lite längre bort, så jag rusade fram till kaptenen och frågade om han kunde vänta en minut med att åka iväg och han sa att det inte var något problem. Jag rusade tillbaka dit jag trodde jag hade tappat min tröja och letade, men hittade den inte. Jag sprang tillbaka till hamnen, men när jag väl kom dit så var båten borta igen. Den tredje båten skulle gå senare ikväll. Jag väntade och hela tiden när jag stod där, kunde jag på andra sidan kanalen se min mamma stå och vänta på mig. Jag tänkte att, då hon om jag hade tagit den första eller andra båten hade blivit glad att se mig, så skulle hon nu, då jag missat två båtar i följd, vara sur över att ha väntat så länge. Och att detta skulle förstöra hela hemkomsten. Så jag sprang därifrån istället och struntade i att åka hem.


9 februari

Jag vet en kille som jobbar i närbutiken där jag bor. Han är ungefär jämnårig med mig. Hans farsa tog livet av sig för några månader sen. Det är det enda jag vet om honom. Och jag vet att han inte vet att jag vet det. Ibland när han tagit betalt och inga kunder står i kö blickar han ut över butiken med en sån sorgsen blick, så att det måste vara hans farsa han letar efter. Trots att han vet att hans farsa är död. Hur många folk på stan döljer inte sådana mörka hemligheter? Ändå kan man om man stöter i någon, bara fnysa och säga 'se dig för'.


10 februari

Om varför jag skriver och vad som driver mig, det har jag heller ingen aning om. Men också rädslan, för att det inte finns någonting som driver mig, annat än tron på att det finns en drivkraft någonstans, är ändå ingenting i jämförelse med rädslan för att hitta vad som verkligen driver mig.


11 februari

Frågade, 'drömde ni också att er avföring var ormar som ville äta upp er?' Dom sa nej och började hysteriskt skratta.


12 februari

Jag ska skriva en text om att inte skriva någonting. Jag ska skriva den som andra river bort sina sår, som våldtäktsoffret river bort sina sårskorpor, som våldtäktsmannen sminkar över sina rivsår. Och i mitten står en kille med mikrofon och ropar, 'visa fittan så får du popcorn!'


13 februari

Jag blandar cement med tårar, som jag tidigare blandat havregrynsgröt med mjölk.

1 Comments:

At 9:23 PM, Anonymous Anonymous said...

Jag gillar den där drömmen, den liknar en del grejer jag brukar drömma ibland.

"Frågade, 'drömde ni också att er avföring var ormar som ville äta upp er?' Dom sa nej och började hysteriskt skratta."

Det är fan lysande.

 

Post a Comment

<< Home

Bloggtoppen.se BlogRankers.com