Havanna - 2004.12.14

[Ever since I was 8 or 9 I've been standing on the shoreline]

Friday, January 21, 2005

Listan om en annan lista... ha...

Listan i dag. Herre gud i helvetet. Helt utpumpad av att bara snacka och bara vara där. Fuck, fuck, fuck. Goes beat. Goes MOTOWN.. goes to the dancefloor... I'm gonna dance, I'm gonna dance, I'm gonna dance.. som Muhammad Ali sa.. Jag är fucking utpumpad och jag är trött och har ingen aning om vad listan ska handla om. Men av ren jävla instikt och för att ha någonting av struktur i min tillvaro har jag anammat det här som mitt barn. Som min jävla ägodel och en rutin och sista strået till stacken för att bli någonting. Ha, någonsin. Ha. En lista varje dag, jag måste skärpa mig och göra något. En lista varje dag, och jag ska göra den jävla listan till min.. eller lämna den att dö.. who knows.. Candy says..

Reflektioner, fuck moi, fuck everything. Jag är lost in translation. Jag är lost någonstans. Och hittar inte tillbaka. Ever.

Topp5 på bra låtar från POP:s topp100-lista över bästa popsinglarna :

(fram till 1980)

1. The Go-Betweens - Lee Remick (1978) - Jag vet inte, det här är precis som en sån där jävla låt när man känner att man inte är som alla andra,,för ingen annan verkar tycka så.. och det är typ som en sexuell avvikelse,, för ingen verkar älska den så jävla lika mycket.. för Lee Remick är pohhh, bara -så-jävla-bra!! Refrängen efter en minut. Så lätt pop, så jävla tralligt och lätt och så jävla pop.. Plus att "She was in The Omen with Gregory Peck/She got killed — what the heck?" är det coolaste som skrivits sen "Naked lunch" och sen Lou Reed skrev "I'm waiting for the man"...

2. Au Pairs - Diet (1980) - Ahhh, känslan finns där.. i rösten och gitarren som bara plingar och river hål i revbenen.. påminner skitmycket om Television.. skit, skit, skitmycket om jag får säga min mening.. och det får jag.. HA!! Och han fyller i så sött i bakgrunden när hon sjunger.

3. The Nerves - Gime some time (1976) - Sexuell avvikelse nummer 2: jag tycker att den här låten är fett mycket bättre än Hanging on the phone.. men det är jag säkert naturligtvis ensam om på hela universum om att tycka.. 'snälla skicka ett vykort för jag undrar så'...

4. The Saints - (I'm) Stranded (1976) - Hooo, skrammel, skrammel och punk, punk.. En jävligt simpel och enkel punklåt.. som punk ska vara och som punk är.. Den är i alla fall fuckbra!!

5. b-52's - Rock lobster (1978) - Det finns väl typ hundramiljarder historier om det här bandet.. att alla var skitkassa och sen så hade de tråkigt och bestämde sig för att bli kända.. och nu sitter de där. Som en toppen på era, klimaxen på en epok och vad fan som helst.. som i mitten av allt det där underbara och charmiga som hände och förvandlade gråa England till någonting att ha, och gråa dagar till någonting att se fram emot..och knack, knack, på "Rough trade"-dörren..låten är i alla fall helt genial.. helt totalt genial.. och den slår ner alla gånger jag skrikit att sån skit inte funkar.. och jag ska inte skrika så en gång till, som Mats Olsson inte ska håna Bert Karlsson en gång till. Jag tror mitt löfte håller och är lättare att hålla, på alla sätt och vis..

Och några andra låtar som är MINST lika bra, säkert much better: Undertones - Teenage kicks, Joy Division - Transmission, Buzzcocks - Boredom..

1 Comments:

At 7:53 PM, Blogger Unknown said...

Go-Betweens är grymmma. Saints är coola och B-52's är Kate McPierson eller vad hon nu hette?

 

Post a Comment

<< Home

Bloggtoppen.se BlogRankers.com