Havanna - 2004.12.14

[Ever since I was 8 or 9 I've been standing on the shoreline]

Tuesday, April 19, 2005

19:e april: Ett tidsfördriv.

Utanför åker bilarna förbi, så jävla snabbt. Innanför står allt still. Vad tänkte han på? Den jäveln
som skrev "Highway 61 Revisited". En jävel med läderjacka och stor frisyr. En John McEnroe med elgitarr. En ensam dåre mot en så stor värld.

***

Om jag skulle förklara någonting, vad som står i böckerna. Varför alla ler. Ha, jag kan inte. Om jag skulle bry mig om de som ler, jag hade inte lett själv. Inte en enda gång, inte ett enda skratt.
Tänk, att det jag skriver inte är bra. Tänk att jag bara skriver för ett tidsfördriv.

***

Sen kommer den här, förlåt för att jag var så jävla förutsägbar. Men den kom här, genom taket. Idag. Som den vita golfbollen i en Alladin-ask. Som någonting speciellt.

***

Fast på ett Downtown train. Folket med baktankar. Ta er!

***

De stackars barnen, ställ er upp. De stackars barnen som ligger ner. Barnen som ingen ville ha, varför drog ni? Cigaretter i giporna, ett kungahus. Kungabarn på vift, en påve väljer liv. Kan han inte bara flippa ur, kan det inte hända nåt. Kan han göra revolution, klä av dig naken, nya påve. Säg vad du vill, säg att du har brud. Alla vill ha dig nu. Sätt in en kontaktannons.

***

En bra låt: Tom Waits - Downtown train

***

Pop, pop, pop, och poesi. När alla andra dör, när löven drunknar och faller ner, sjunker, som dynga och multna flingor i en ocean. Då kan vi sitta på en bänk och bara var där. Pop, pop, pop, du och jag. Jag ska inte simma efter löven, en gång till.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Bloggtoppen.se BlogRankers.com